Start

    Om oss

Om oss Galleri Mönster Beställning Länkar

The Bear Patch Story

Allt började med ett litet babylapptäcke...

Vi är mor, Catherine, och dotter, Sarah, som håller till i ett litet rött torp ute i den småländska skogen. En av våra stora passioner här i livet har alltid varit att sy. Vi har sytt allt möjligt, kläder, gardiner, mjukisdjur, saker till hemmet, gardiner osv. MEN vi hade aldrig sytt ett lapptäcke.

Så när Sarah väntade sitt första barn 1999 bestämde vi oss för att göra ett litet lapptäcke. Sen var vi fast. Vi blev riktigt quilt-bitna! Det gick till och med så långt att vi efter en tid startade en liten quilt-grupp, Quilt Bacillerna. Vi köpte mönster från när och fjärran och sydde så symaskinerna rök. Så småningom upptäckte vi att det inte fanns så många mönster på vare sig svenska eller med svenska motiv. Eftersom Sarah tycker om att rita så började vi hitta på egna mönster till oss själva med lite "svenskare" motiv. Det visade sig sedan att även andra tyckte om våra mönster och så föddes idén till The Bear Patch.

Och här står vi nu! Egna mönster på svenska med svenska motiv. Vi hoppas att även ni tycker om dem. Att det sen blev en del mönster till dockor kan inte hjälpas. Sarah har alltid gjort egna dockor och även fast hon nu är mamma till två flickor (som inte leker med dockor kan tilläggas) så äääälskar hon att sy dem.